Καλώς ήρθατε στο 3s Online School

To 3s Online School σας καλωσορίζει στις διαδικτυακές του τάξεις και σας υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης με έμπνευση και φαντασία.

Στόχος μας να καλύψουμε με υπευθυνότητα και αγάπη τις αυξανόμενες εξ αποστάσεως ανάγκες διδασκαλίας , αλλά και να ταξιδέψουμε την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο.

Εγγυητής αυτής της προσπάθειας είναι ο Νίκος Σιούτας*, ένας δάσκαλος που για το καινοτομικό του έργο μιλά όλη η Ελλάδα και που η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια « who who is who », τον κατατάσσει στην κατηγορία των μεγάλων σύγχρονων Ελλήνων παιδαγωγών. Είναι εμπνευστής του συστήματος: 3S (Sioutas study system).

Το εξ αποστάσεως Σχολείο 3s, χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα, όπως: Σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία, τηλεδιάσκεψη, e-learning και δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή μέσω της αλληλεπίδρασης να φτάσει γρήγορα και παιδαγωγικά σωστά στην κατάκτηση της γνώσης.

Σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής ο μαθητής, ατομικά ή ομαδικά, έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει και να ακούει τον δάσκαλό του και μέσω χρηστικού υλικού που έχει δημιουργήσει η εκπαιδευτική μας ομάδα να μαθαίνει γρήγορα και σωστά.

Την εκπαιδευτική μας ομάδα απαρτίζουν δάσκαλοι, καθηγητές άρτια εκπαιδευμένοι στην εξ αποστάσεως διδασκαλία αλλά και στην εφαρμογή του συστήματος διδασκαλίας 3s.

Κάθε νέος μαθητής μας, πριν ξεκινήσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία, συμπληρώνει ένα τεστ γνωστικών του ικανοτήτων και σε συνεργασία με τους γονείς δημιουργούμε ένα σύντομο ιστορικό , ώστε οι παιδαγωγικές μας παρεμβάσεις να είναι στοχευμένες και η μαθησιακή του εξέλιξη να είναι αξιολογούμενη με μετρήσιμα κριτήρια.

Νίκος Σιούτας*

Ο Νίκος Σιούτας είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας, πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας , πτυχιούχος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Μάστερ στην ειδική αγωγή – ΜΔΔΕ. Έχει εργαστεί σε όλους τους τύπους σχολείων, κι έχει διατελέσει Σχολικός Σύμβουλος στην 7η περιφέρεια Αθήνας. Έχει διδάξει στο τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Παράλληλα έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει με επιτυχία στην τηλεόραση σειρές παιδικών εκπομπών με τίτλο: Παιδικά Χαμόγελα, Γονεϊκές Ιχνηλασίες, Παίξτε με τις σημαίες και γνωρίστε τον κόσμο.

Είναι δημιουργός του συστήματος μελέτης 3S(SIOUTAS STUDY SYSTEM) που αντλεί στοιχεία από τις αρχές της βιωματικής μάθησης του Αλέξανδρου Δελμούζου και του μεγάλου Γάλλου μεταρρυθμιστή Φρενέ: “όπου το κάθε παιδί αντιμετωπίζεται σαν μια ξεχωριστή προσωπικότητα” και η εμπλουτισμένη διαδικασία πρόσκτησης της γνώσης βρίσκει εφαρμογή μέσα από τη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης (Multiple Intelligence Theory) του H.Gardner. Η παγκόσμια εγκυκλοπαίδεια “who is who” τον κατατάσσει στην κατηγορία των μεγάλων Ελλήνων σύγχρονων παιδαγωγών και συνεχιστή της βιωματικής μάθησης του Αλέξανδρου Δελμούζου.

Έχει γράψει σειρά βιβλίων για μαθητές Δημοτικού αλλά και για ενήλικες. Ενδεικτικά:
Ξέγνοιαστες Διακοπές σειρά 6 βιβλίων (Εκδόσεις Κορφή),
Βιβλίο Γλώσσας για την Ε’ Δημοτικού (Εκδόσεις Λιβάνη),
Βιβλίο Ιστορίας για τη Γ’ Δημοτικού (Εκδόσεις Λιβάνη),
Μαθαίνω να διαβάζω με το σύστημα 3s – 140 καρτέλες ,
Δημιουργική και αποκλίνουσα Σκέψη –Παραγωγή καινοτόμων και πρωτότυπων ιδεών ( έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας- Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης ) και διδάσκεται στα Κέντρα Διαρκούς εκπαίδευσης Ενηλίκων .